Vyjádření místopředsedkyně ALICE k požáru v roztockém Domově Alzheimer

  • Vyjádření místopředsedkyně ALICE k požáru v roztockém Domově Alzheimer

    • 06 Čen 2022
    • Autor/ka: Dana Búriková

    Dovolte mi vyjádřit účast a podporu všem klientům, rodinám a zaměstnancům Alzheimer domova v Roztokách u Prahy.
    Tragická událost která se v tomto zařízení stala se nás všech velice dotýká.
    Odborová organizace Alice sdružuje pracovníky a pracovnice v sociálních službách, a proto víme, jak velký zásah do života všech zúčastněných to je.
    Tři hlavní témata, která si Alice klade za cíl, jsou důstojné mzdy, zvýšení počtu zaměstnanců a bezpečnost práce.
    Tyto tři aspekty jsou úzce propojeny. Pokud jsou sociální služby i nadále podfinancovány není možné zvýšit počet zaměstnanců a potažmo plně dodržovat bezpečnostní předpisy.
    Nechci spekulovat, co přesně se v Alzheimer domově stalo. Nemám dostatek informací k vyvození závěru čí to byla chyba.
    Bohužel ale mohu předpokládat, že podobná situace se může opakovat. Je nezbytně nutné oslovit vládu a poskytovatele sociálních služeb s jasnými požadavky. Peníze na zaplacení dostatečného počtu proškoleného personálu se prostě musí najít! Jde tu především o bezpečnost samotných klientů a pracovníků a kvalitu poskytované péče. Obojího je v podstavu zaměstnanců i přes veškeré jejich nasazení náročné dosáhnout.
    Já sama pracuji jako pečovatelka v DZR a vím,že na klientech nám záleží. Jsou naše druhá rodina a chceme o ně pečovat co nejlépe. Nežádáme nic víc než aby nám to naši zaměstnavatelé umožnili.

Používáme cookies k personalizaci obsahu a reklam, k poskytování různých prvkůspojených se sociálními sítěmi a také k analýze návštěvnosti. S našimi partneryz oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informaceo Vašem používání stránky, jež mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jstejim poskytli nebo které shromáždili během vašeho používání jejich služeb.
Přijměte a pokračujte