Levná péče nikoho nešlechtí!

  • Levná péče nikoho nešlechtí!

    • 30 Dub 2024
    • Autor/ka: ALICE UZO

    Dnes si připomínáme Svátek práce a význam tohoto dne z mnoha důvodů, včetně historických triumfů odborového hnutí. Díky těmto úspěchům máme dnes volné víkendy, právo na placenou dovolenou, právo na bezpečné pracovní podmínky, atd. Nicméně, naše práce zdaleka není u konce! Nepřestáváme bojovat za ještě lepší pracovní podmínky a spravedlivé zacházení v práci. Dnes, právě v tento symbolický den, sdílíme s vámi naši výzvu ministru práce a sociálních věcí Marianu Jurečkovi. Žádáme ho, aby reagoval na dlouhodobé finanční podhodnocení sociálních služeb a zlepšil tuto situaci.

    Jak již ukázala platforma Za minimální důstojnou mzdu, 92 procent z nás pracuje pod hranicí minimální důstojné mzdy, která minulý rok byla vypočítána na 45 573 Kč hrubého. Právě to je důvod, proč jsme petici pojmenovali*y Levná péče nikoho nešlechtí. Vaše podpora je pro nás klíčová. Prosíme, přečtěte si naše požadavky, podepište petici a sdílejte ji mezi své kolegyně, kolegy a známé! Děkujeme za vaši podporu a solidaritu v našem společném úsilí o spravedlivější pracovní podmínky pro všechny.

Používáme cookies k personalizaci obsahu a reklam, k poskytování různých prvkůspojených se sociálními sítěmi a také k analýze návštěvnosti. S našimi partneryz oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informaceo Vašem používání stránky, jež mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jstejim poskytli nebo které shromáždili během vašeho používání jejich služeb.
Přijměte a pokračujte